Uşă de palat

Image result for funny kicking a prince out of castle cartoon(Dan Piraro’s work, from http://bizarro.com/author/piraro/page/18/)

Te pierzi câteodată în mijlocul unei relaţii, cu obişnuinţele încâlcite pe picioare, te uiţi la prinţul duhnind a alte Chanel-uri, descheiat la cămaşă şi cu epoleţii atârnând a pagubă şi te întrebi:”Ce caut eu pe celălalt tărâm şi cât de mult am dormit?”.
„Dormeai tu mult şi bine, dacă nu eram eu!”, îţi răspunde Uranus, de la restaurări. Carevasăzică nici dracul nu e chiar atât de negru, a dat şi el în boala cuvintelor colorate. Măcar ai cu cine să împarţi nişte riduri …
Problema e: ce faci cu prinţul? Divorţurile sunt scumpe, şi pe pământ, şi în gând. Şi nici nu ai chef să-i laşi jumătate din împărăţie, lăsat de capul lui ar juca-o la cărţi. Ce face o prinţesă când vrea să deparaziteze palatul? Nu cheamă deratizarea, ăia pe lângă faptul că lasă urme de chimicale mai cer şi şpagă. În primul rând se duce la grajduri şi încurajează caii să caute păşuni mult mai verzi, fân cosit proaspăt. Nu vor îmbătrâni cai liberi pentru că toate împărăţiile sunt pline de foşti imigranţi, urmaşi ai friguroşilor războinici mongoli, care şi-au aflat în sfârşit menirea – refacerea stratului de fer, la sol, după ce industria spadei şi a capelor a ruginit minereurile de la subsol. Unii cai vor sfârşi de căruţă, luând locul boilor urcaţi pe proţap.
Mai apoi îşi invită damele de companie la o cafea. Cade pe gânduri, des, nu se atinge de ceaşcă. Are grijă ca înainte de a le deschide uşa să sugă câteva felii de lămâie, care să-i strângă baierele gurii într-o linie nefericită. Abia la a doua invitaţie va gusta puţină cafea, dar se va pierde imediat în lacrimi, având grijă ca batista să fi fost înmuiată din timp în suc de ceapă roşie. Palatul va vui deja de amănuntele picante ale iminentei despărţiri. Odată ce prinţul va prinde, în ochii tuturor, un pic de aură de disponibilitate va fi venit timpul, bătut cu orologiul la fund, pentru ultima invitaţie, la cappucino, o cafeluţă mai sprinţară, un pic optimistă. La priveghiul fostei iubiri, printre fructe scumpe şi scofeturi, prinţesa va puncta calităţi, inexistente dar de toată lauda, ale prinţului, recomandându-l pentru fericirea oricui.
Prinţul va afla despre despărţire direct de la viitoarea prinţesă, fără scandal, fără reproşuri. Pofta de răzbunare va fi anihilată pe loc, fizic, paroxistic. Se va trezi, ademenit în lanul de in şi cânepă, acuzat de încălcarea contractului prenupţial.
Camerele de supraveghere au început deja să deturneze sensul şi menirea multor poveşti.
Nici nu aţi avut timp să bagaţi de seamă că nu am amintit nici de Facebook, nici de telefonul mobil! Şaua e divină!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.