Heruvimisme

 Image result for corn farmer(Photo from www.videoblocks.com)

Sunt un înger. Un amărât de înger, călător de marfar. Sigur că vorbesc cu Dumnezeu, zi şi noapte, are un fetiş pentru căşti. Nu ni se mai dau demult aripi, până şi la pene s-a ajuns să se facă economie. Cine crede că dracul a inventat smart watch-urile mai are de învăţat!
Ca să prevenim fenomenul de autoaprindere a creierelor rămase de (pri)veghe la binele planetar, am să spun eu ce-a mai rămas din poveste, deducţiile nu fac parte din intenţiile autorului şi sunt pur întâmplătoare. Situaţia e financiară, de când s-a trecut la moneda unică. Dumnezeu investeşte. Suflete. Plata se face în rate şi se aşteaptă, zilnic, şi un pic de profit. Dacă nu se poate, nu se poate, El nu bate cu parul, dar se irită când e vorba de pierderi. Căpoşii ăştia de muritori cred că pot rezolva totul cu două-trei biserici şi acatistul de duminică, iar când situaţia se împăienjeneşte apelează la cămătar. Dracul, evident. Dracul ia şi pielea de pe ei, trup şi suflet, nu se joacă cu cuvintele. Dumnezeu nu aşteaptă decât sufletele înapoi, trupurile se miluiesc întru petrol, ca să aibă şi urmaşii urmaşilor de ce căuta o soluţie mai ieftină şi mai puţin poluantă. Un semn, în acelaşi timp, că nu încălzirea globală ar trebui să ne sperie, ci reciclarea erei glaciare.
În fine, nu intru în amănunte, nea Moise a abreviat greşit câteva texte, iar băieţii de la mânăstire, obligaţi să se ocupe şi de bucătărie, au făcut extrapolarea ciorbă.
Am divagat şi deja mă zgârie Psalmul 50 în căşti. Pe scurt, Sfinţia Sa a înfiinţat Recuperatorii. Aţi încercat vreodată să recuperaţi nişte bani împrumutaţi? Aşa e, afurisită treabă! Şi totuşi cineva trebuie să aducă măcar o parte din sufletele alea înapoi. Eu nu cred în reeşalonări, metoda mea e ‘Ciupeşte şi fugi!’. Până se dezmeticeşte ţăranul porumbul e dezghiocat, trimis la moară şi nici nu simte când i-ai trântit mămăliga pe piept, să-i tragă afară mucii din plămâni. Mai toţi preferă să-şi vândă sufletul diavolului, pentru brigada artistică, pentru prieteni, balet, karaoke, trupurile pentru botox, cure Dracula sau diverse masaje, direct pe orgoliul ridat. Dumnezeu e bipolar, nici nu ştii când îl prinzi în toane de femeie şi-ţi iartă şi câteva păcate colaterale. Dacă nu, nu, nu am de unde să vă dau toate amănuntele … Surpriză plăcută!
Mulţi ne caută cu lumânarea, noi nu fugim de tămâie. Când sună la dispecerat oamenii plâng după ajutor, dar când ne prezentăm cu comanda nu vor decât să se joace de-a prinselea, pe ascunselea şi să ne jumulească de ce a mai rămas din puf, lihniţi după prostituţia de pe linia fierbinte, la care apelează doar în ziua de salariu. Viaţa e scumpă, tâlharilor, dar în iad o să vă daţi singuri foc la rucsac! În rai punem pe arsuri miere. Noi ajutăm, ajutăm ca să recuperăm! Dacă credeţi că v-a pus Dumnezeu mâna în cap aveţi dreptate, parcă vă simţiţi deja un pic mai uşori, nu-i aşa? Trăiască zepelin-urile, iar Dracul nu are decât să-şi ia gravitaţia şi să-i ardă pe rău-platnici la ce le-a mai rămas prin puşculiţă!


3 gânduri despre “Heruvimisme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.