Scrisoare din pântecul Iubirii

Related image(Image from http://www.speakingtreeoflife.com)

Dragul meu drag,

viaţa fiecăruia e o poveste şi nici povestea noastră nu e vreo excepţie. Eu scriu poveşti, tu le provoci. Sunt milioane de cupluri pe pământ şi mult mai multe poveşti, povestea noastră, însă, se tot înţepeneşte în timp, zgâriind partitura şi strepezind dinţii acompaniamentului. Îţi scriu public şi neruşinat pentru că mai sunt şi alţii care suferă, neînţelegând de ce şi cum de a fost posibil. Există suflete pereche. Şi nu doar în poveşti. Pentru noi cerul s-a împărţit în jumătate, timpul și-a tăiat tainul în două părţi egale, rotindu-le în jurul axei nebuniei, secunda lipsă. Unii s-au întâmplat cu noroc. Noi nu. Nu mă pricep la astrologie, sunt un ascultător, la fel ca oricare altul, de horoscoape ce ademenesc ziua de mâine, dar dacă m-aş apuca să studiez cerurile martore naşterii noastre complementarităţile m-ar izbi peste îndoială. Dacă fericiţii se mântuiesc reciproc, în polarităţi de genul apă-pământ, apă-aer, aer-pământ, noi ne gonim şi explodăm în aer şi foc, ne ucidem sadic, elementar, în fiecare zi, în apă şi foc. Fericirea unora e domoală, plăcută în aşteptare, pacifistă, a noastră e luptă şi răzbunare. Obsesie. Nevoie cumplită de dominare, de victorie. Tot ce fac eu, în bine, tu distrugi, în rău. Unde tu arăţi bunătate şi vulnerabilitate, eu sunt stoică şi de neclintit, crudă şi neîndurătoare. Suntem minus şi plus, rai şi iad. Cei ca noi dau naştere avalanşelor, războaielor, oamenii se simt siliţi să se afilieze în cruciade, fără să le ştie prea bine rostul, fără să poată să înţeleagă. Răspunsurile sunt sub ochii noştri, dar suntem orbi, noi ne învârtim unul în jurul celuilalt, iar lumea din jur e înghiţită de plăcerea de spirală. Pentru a fi împreună ar trebui să decretăm compromisuri mai mari decât lecţia de istorie şi chiar şi atunci tot nu ne-am putea ascunde de blestemul de a ne ucide unul pe celălalt. Suntem boala căreia nu i se va găsi niciodată leacul, dar nu vom obosi niciodată din a ne molipsi. Geloziile, răzbunarea, suferinţa, mânia, orgoliul nu ne sunt străine.
Crezi că nu te iubesc. Mă răneai şi ştiai, şi ştiam şi eu. Nu ştiu dacă ne e dat să ardem pe rug în mai multe vieţi, dar de data aceasta am încercat să opresc tăvălugul, distrugerea. Acum ştiu că nu se poate. Nu de tot. Sufletelor pereche nu le stă tot timpul bine împreună, unele caută şi găsesc calmul în relaţii cu mult mai fericite, karmice. De aici şi confuziile, ceaţa relaţiilor neînţelese. Poţi alege să arzi şi să suferi sau poţi alege să fii mulţumit, să-ţi dai timp să te ocupi de tine însuţi, de reinventarea ta, de visele tale. Şi chiar şi aşa obsesia, ghilotina atracţiei tot va lovi, cu obrăznicie, fără eleganţă, fără bună măsură. Atunci vom învăţa să ucidem o parte din noi, pentru a salva întregul. Tu mă ştii cel mai bine, de tine nu pot să mă ascund, aşa cum, deşi nu-ţi place să crezi, şi reciproca e adevărată. Noi simţim ceea ce alţii nici în secole nu ar putea pătrunde. Şi nu mă refer doar la noi doi, ci la toţi înstrăinaţii, la toţi abuzaţii extraordinari ai sorţii. Ne urâm şi ne iubim, reiterând lupta dintre bine şi rău, la nivel de unul, de primordial. Foamea de iubire e cel mai cumplit război, în care eroii mor în chinuri cumplite. Rănindu-mă te răneşti pe tine însuți, toate ni se întorc pe dos pentru că e o axă între noi, o simetrie, iar gândul devine benevol bumerang.
Dacă te-ai opri, cât să-ţi dai jos orgoliul de pe ochi, poate ai vedea adevărul.
Te iubesc, dar dacă nu înveţi să stăpâneşti ura din tine ne vei nimici pe amândoi. Mă vei obliga să fug, să rătăcesc pe cărări ce-mi sunt străine, să glisez între oglinzi paralele, să te mint, aşa cum o faci şi tu, să te rănesc, mai simplu, mai feminin, lăsând diavolul să-ţi antreneze ţie echipa.
Lasă-ne în pace. Oricum nu mai poate exista altcineva. Nu ca tine. Tu nu eşti numai începutul meu eşti şi sfârşitul. Şi mi-e frică. Să fiu cenuşă.


Un gând despre “Scrisoare din pântecul Iubirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.