Dragoste şi trădări, la hotar

Related image(Image from http://www.wallpaperbetter.com)

Diavolul a văzut-o ca pe o oportunitate. Dumnezeu i-a întins o plasă. Şi o rugăminte. Să cumpere şi vin, şi peşte.
Răul dispreţuieşte bătrâneţea, e flămând de tinereţe, de curat. Dragostea, care ar fi trebuit să fie o spirală a perfecţiunii, o îmbrăţişare de lumină şi întuneric, de păcat şi sublim, a fost smulsă din rezonanţă şi împărţită, precar, între minus şi plus infinit. Mulţi cred că minusul de infinit e virtual, ei nu înţeleg că dincolo de suflet e un hău adânc, un găvan de ochi primordial. Sunt adâncimi în noi pe care le-am înghiţit încă de la naştere. Un dar al Universului, care e primul naş, cel fundamental.
Nu ştiu dacă Diavolul a existat chiar de la început, poate noi l-am creat, din orgoliu, dintr-o nesocotinţă a răzvrătirii. E tardiv să ne plângem, acum, de propria vină, timpul e cel ce ţine biciul în mână, faptele vorbesc, aşezat, deşi nu înseamnă mare lucru fără cuvânt, fie el şi un simplu ‘nu’. Raiul a trasat, în propria apărare, şi o logică fără dragoste, pe alocuri cerul se cam înfierbântase, migrând, repetat, de la sediu la asediu. A fost nevoie de o întoarcere în punctul de început, o preocupare şi pentru material, o altă strategie de a dărui din divin şi trupului, cel al nevoilor imediate, al soluţiilor uşoare, palpabile, care păcălesc uneori timpul, dar doar pentru secunde. Aşa au apărut oamenii-fluturi, zburătorii din floare în floare, cei scăpaţi printre degete şi, ocazional, şi de pe radarul ochiului profund, câutând continuu unghiul mort.
Alergând să reclădească infinitul, din minţi spuzite pe efemer, Diavolul a fost ademenit, şi el, în eroare. Şi de atunci tot încearcă să recupereze … Trupurile se degradează, răspund vizibil stimulilor, pot fi controlate prin durere, prin umilinţă, dar în final putrezesc, trist, dar curat, şi dispar. Tinereţea trupului, fragilitatea ademenesc, potolesc foamea, dar pierd suflet. Sau vând. Sufletul e imun la reclama operaţiilor estetice. Dumnezeu, posibil asistat în procesul de creaţie de propriul suflet, încoronat Duh, a înfiinţat imediat şi prima casă de asigurări. Pentru suflete. În unele poliţe sunt incluse şi trupurile, dar acelea sunt foarte scumpe şi greu accesibile. Altruiştilor li se recomandă donarea de organe, către pământ, apă, foc. Sunt subiecţi care donează, benevol, vieţii şi în faţa acelora mă plec. Amprenta iubirii pe trup e magnifică, uluitoare, dar trece, repede ca zâmbetul curcubeului. Amprenta pe suflet se confundă cu veşnicia. Dragostea ştie să rupă infinitul în bucăţi, după care îl reaşează în matcă, treaptă cu treaptă. O muncă cot la cot cu cea a Diavolului, doar că văzută în oglindă. Cine pe cine sabotează? Imposibil de răspuns … Iubirea e centrul de revoluţie. E unicul martor în procesul dintre Rău şi Bine. Iubirea anulează valenţa de scuză.
Dragostea trupului toceşte, împlineşte, îşi urlă exuberanţa, la viteză maximă, otrăvind cu ambrozie gustul clipei. Dragostea sufletului e la fel de ritmată, invită, pe neaşteptate, gândul la dans, nu se supune, precum vrem să credem , câzând în a ei capcană, atât de uşor … Dragostea trupului poate aduce durere, poate umili, poate dispreţui. Dragostea sufletului vede viaţa şi pe locul datorat morţii.
Diavolul se ţine tare, scrijeling mândru pe răboj. Dumnezeu nu se sinchiseşte de cronici de performanţă. Trupul îngroapă munca Răului, sufletul flutură Binele, ca pe un steag de victorie. Veşnic.
Iubiţi-vă până la suflet, nu vă opriţi în subcutanat!

Ce e Diavolul? Refuzul de a ne asuma atrocităţile, căderea. Umilinţa de a fi iertaţi de Dumnezeu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.