„Îţi cheamă ş-un câne”

 (Pinterest)

Motto: Doamne, i-oi fi dat tu eternului Iubi pâinea şi cuţitul, dar ai uitat să-i spui că papilele gustative sunt la mine.

Mă trezisem mirată. Fusesem convinsă că adormisem într-o cămaşă de noapte, secretul nu-ştiu-cui, toată numai mătase şi dantele, dar acum simţeam vântul despărţirii bătându-mi pe la şale. Cearceafurile zgribuleau în iarnă, cineva închisese caloriferul cu vară.
Nu mi-a trebuit mult ca să realizez că mă părăsise şi ăsta. Proprietarul de câine. Un câine păcătos, mincinos, cu doctorat în plăsmuiri machiavelice. Dacă sunteţi de la Protecţia animalelor nu vă grăbiţi să săriţi pe mine, câinii, pisicile şi copiii mint! Dacă o să continuăm să ne amăgim cu sloganuri fără perspicacitate, lumea îşi va semna, spânzurată, statutul de utopie. Dumnezeu va rămâne stăpân pe realitate, fără să fie nevoit să mai investească în renovări ale raiului. Îi va fi contestată, veşnic, ţinerea promisiunii de neabatere de la Cuvânt, morţii vor realiza, de vii, că destinul nu se aruncă la groapă, poate doar să îngenuncheze pentru o rugăciune, dar apoi îşi va lua grăbit tălpăşiţa, precum îngerul seralist care refuză să-şi asume formula de tămâie.
Câinii sunt martori voluntari la divorţ. Ăsta fusese un instigator, un discipol de servicii secrete. Cât taică-său îşi citea ziarul, în timp ce eu îi cârpeam şosetele, îşi lăsa, timorat, ochii să-i atârne până la burtă. De câte ori îi aruncam câte o privire tresărea, dându-i stăpânului frisoane şi coşmaruri, câinele îmi ştia de frică! Cu vecinele gureşe era tot numai un rânjet, li se gudura pe la picioare, le sărea în poală, le lingea ceva maglavais de pe obraz. Juca fericirea în trei acte, cu scenariu improvizat, aplauzele fiind pe măsură. Am încercat să-i cumpăr tandreţea cu fleici proaspete, comandate la măcelării cu experienţă, preţ dublu, aromă bio. Le găseam în sertare, printre lenjerii din cele fine şi scumpe, verzi şi pline de viermi. Mi-a ros pantofii de lac, fotoliul de la mama, uşa tapiţată, dar oase numai din mâna musafirelor. Acum tată-său plecase, să-i conserve dreptul la fericire şi luase până şi cămaşa de pe mine.
Două zile abia dacă am ieşit de sub plapumă, amorţisem ca după anestezia despărţirii de o măsea. A treia zi hămăielile au dat perdelele la o parte, înainte de crăpatul zorilor. Nu erau ei …

Dumnezeu îşi savura pipa, punându-le unora colaci de fum pe coadă. Cineva, altcineva, legase doi dulăi de poarta mea. Am chemat hingherii, apoi poliţia, apoi primăria, apoi salvarea, căci mă muşcaseră când am încercat să le ofer opţiunea unei alte direcţii. Am chemat în ajutor şi divinitatea, dar câinii nu s-au mişcat din loc. După încă o noapte am mai găsit doi. Apoi alţi trei … şi uite-aşa mi s-a umplut curtea de lighioane. Căţeluşi sunt aceia crescuţi cu maniere şi care nu dau buzna nepoftiţi.

El nu răspundea la telefon. După ce mă înnebunise de cap că se pricepea la câini … În fapt, o prietenă aflată în trecere mi-a recomandat să cercetez jurnalele, nimic nu te poate enerva mai mult, dis de dimineaţă, decât revista presei. Era acolo, la loc de cinste, pe o pagină întreagă, sponsorizată, pe Facebook, pe Instagram, pe Twitter, pe coada zepelinului. Anunţul. „Cimitir de câini”. Şi urma adresa … Adresa mea.
Primăria nu mai vindea pământ, particularii înzeciseră preţul. M-am întors la tăbliţele lui Moise, saltelele Naşului se relaxaseră.
Azi sunt milionăreasă, proprietară de pompe funebre. Îngrop cu câinele. Pe cei care nu vor să dea ochii cu Dumnezeu, Raiul, virginele … singuri. Oferim idee de giulgiu calitate extra, coroniţe de oase de orice provenienţă, funcţie de testamentul clientului. Sicriele sunt amenajate la recomandarea specialiştilor, să fie confortabile atât pentru biped cât şi pentru javră, pardon, câine. Fiecare dintre cei ‘duşi printre îngeri’ cu câinele lui. Cei şi cele aflaţi în criză financiară, sau văduviţi, pot alege, antum, un exemplar dintre câinii expuşi la poartă. Nu există afacere mai înfloritoare! Vă spun … pomenile pentru câine sunt de neratat!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.