Trifoi de doi cu doi

Image result for orphan
(Image from http://www.orphansinneed.org.uk)

S-a născut pe furtună. Maică-sa băuse, ura furtunile. În Salvare, după urlete și îmbrânceli, a clacat și a adormit. Nu s-a mai trezit. El a fost cel mai cuminte copil lăsat vreodată spitalului. L-a înfiat o doctoriță, rămasă văduvă prematur, fără să fi fost atinsă de maternitate. Era un copil frumos și a tras după el multă bucurie. Mama adoptivă a fost promovată șefă de secție, din senin, a câștigat cu un bilet de loterie, s-a îndrăgostit … Când s-a îndrăgostit au început necazurile. Bărbatul părea să se fi așezat de-a curmezișul destinului, amenințându-i rutina. Nu-și dorea copilul altuia. L-au dus la Casa de Copii. Doctorița l-a vizitat timp de câteva luni, după care a rămas, la rândul ei, însărcinată. Necazurile nu au mai ocolit-o. Proaspătul soț a părăsit-o imediat după naștere, realizând că nu-și dorea nici măcar proprii copii. La plecare a luat cu el și banii familiei. Sufletește, merita o compensație. Femeia a pierdut casa pentru care îndrăznise să se împrumute de la bancă, a trebuit să facă multe sacrificii pentru a nu fi nevoită să abandoneze și fetița într-un orfelinat. Fericirea i s-a deschis într-o rană.

Sergiu, rebotezat Mihai (la orfelinat toți copiii capătă câte un nume de Sfânt pentru a inspira milă și pomană) a fost înfiat de o familie de buticari. Erau încă tineri, dar renunțaseră să mai spere în binecuvântarea propriului copil, se cheltuiseră deja sufletește. De Mihai s-au îndrăgostit la prima vedere. Au urmat câțiva ani de fericire integrală. Afacerile le-au prosperat, și-au construit propria casă, visele le-au dat buzna în realitate. Au început să călătorească, dar le era greu, erau legați de programul școlar al lui Mihai. Aveau de toate, dar simțeau că-și pierduseră libertatea. L-au dus înapoi la orfelinat. L-au lăsat în lacrimi, forțați să promită că se vor întoarce. Au plecat, aproape imediat, într-un concediu prelungit în America. Au fost însă nevoiți să se întoarcă de urgență, două magazine le luaseră foc, dintr-o eroare a sistemului electric. Au ars din temelii, în aceeași noapte. Câteva luni mai târziu casa le-a fost luată de o viitură. Rămași pe drumuri, au ajuns să trăiască din mila celor din familie. După o perioadă de coșmar s-au întors la orfelinat, după Mihai. Fusese înfiat de altcineva. Nu se mai știa nimic despre el, părinții adoptivi plecaseră peste hotare.

Mihai s-a grăbit să ajungă la maturitate, împins pe la bunici adoptivi, pe la unchi și mătuși de circumstanță, uitat prin vecini și pe stradă. Vremurile bune nu au găsit loc și pentru el, a fost în schimb găsit vinovat pentru toate necazurile. Aducea ghinion. Așa i s-a dus vorba …

A trecut prin dorința de emancipare a două neveste, devenite prea curând foste și nefericite. A fost alungat, blestemat, dat în judecată, ridiculizat, toată viața lui. S-a retras în munți, într-un sat aproape părăsit, ținut în viață doar de niște bătrâni fără băgare de seamă. Dumnezeu i-a ținut și lui mâna la ochi, nu avea niciun rost să privească spre o lume obosită, care se ambiționase să se năruie. Nu s-a plâns niciodată.


Un gând despre “Trifoi de doi cu doi

  1. Povestea e buna. Ce nu-mi place este „(la orfelinat toți copiii capătă câte un nume de Sfânt pentru a inspira milă și pomană)” eu zic ca sa aibe un sfânt protector! Nu se potriveste cu narațiunea? Ba da! A trecut prin necazuri ca noi toti dar Sfântul lui l-a făcut să găsească Calea si asta nu o patim toți desigur vina nefiind a sfântului propiu cat a necooperarii noastre cu el!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.