Amor în trei laturi

Image result for lady with champagne
(Pinterest)

Au fost odată, încă mai sunt, două tinere femei, frumoase, binecuvântate în toate și „mândre-n toate cele”, după cum remarcase și Poetul. A fost să fie, însă, doar un singur bărbat. Cu bărbații nu știi niciodată pe ce parte de paritate te afli. Dacă fetele se înprimăvărează, bărbații, ca să țină aproape, se narcisizează, când nu se omoară sau nu se îndrăgostesc între ei. Iubirea e abandonată pe capul femeii, bărbații nu au timp, prinși în jocuri de și pentru putere. Ca să se asigure că nu e luată de proastă, natura își depune discret larvele în burțile umanoizilor, proclamând evoluția drept o victorie a fluturilor.

Fetele astea, deși ar fi putut avea la picioare orice prinț, s-au îndrăgostit și au refuzat să renunțe la același bărbat. Una dintre ele era cu foarte puțin mai devreme decât cealaltă. Cu aceea a ales Don Juan-ul nostru să se afișeze, să flirteze, să facă istorie și material pentru revistele de scandal. O acoperea cu cadouri, erau văzuți peste tot împreună, nu i-a dăruit luna, dar i-a cernut pe suflet stele. Fata făcea paradă pe sania lui Moș Crăciun, glorioasă, adorată. Cealaltă înghețase în ea orice urmă de suferință. Îngropase speranța, invidiei îi închisese ușa în nas, erau destui care să-i dea de mâncare. Dacă la început se simțise persiflată și umilită, nu a durat mult până a fost dată deoparte, livrată Uitării. Lumea era mult prea ocupată cu Serbările Fericirii. Dar Uitarea e un fel de zână bună, grăsună și generoasă, care te bate pe umăr când te aștepți mai puțin. Neîndemânatică, trage după ea și zâmbete, și lacrimi. Unii cred că e mai vrednică decât Fericirea.

Noaptea Albă, un fel de regină între boreale, a anunțat mare bal mare la palat. Și au dansat, îmbrățișați … aici ar trebui să mă opresc și să spun că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, doar că nu a fost așa …

Bostanii s-au transformat în lămpi de gutui pe la ferestre. Casanova a fugit, în lume, cu cealaltă tânără femeie. Pe neașteptate, înmărmurind așteptările tuturor. Și de atunci povestea se tot repetă, mereu și mereu, la nesfârșit … nemernicul insistând să le facă pe amândouă fericite.

Una dintre fete își spune Decembrie, iar cealaltă Ianuarie, și după cum probabil ați ghicit deja desfrânatul semnează An sau Anul Nou, după cum e prins de … situație!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.