Zodiile de glod

(Pinterest)

Am o problemă cu zodiile de glod. Pământ și apă. De fapt am doar enunțul, nu găsesc rezolvarea. Se țin scai de mine. Persoanele care s-au ofuscat deja, dar cugetă, se exclud.

Zodiile de glod sunt alunecoase, bucuroase să-ți pună piedică, dar își ascund sub lipsa de riduri satisfacția. Zodiile de glod nu sunt capabile să recunoască aportul altora la formula perfecțiunii. Sunt egoiste, răzbunătoare, întotdeauna pregătite să pună ceva la cale.

Eu sunt parte a clanului zodiilor vâlvătaie. Foc și aer. Purificăm, facem puțin loc și adevărului, nu numai frumosului imaginar. Zodiile de glod sunt inteligente, dar pe ascuns, ar putea fi cu adevărat frumoase, dacă nu s-ar păstra mereu la rece. Apă și pământ. Lut. Împreună am putea face artă, oale de pământ, doar că ele preferă să păstreze toată gloria, ne păcălesc mereu să admitem că noi am fi doar niște executanți, conceptul de excelență aparținându-le (hahaha). Ce mă enervează cel mai tare e că noi nu prea ne supărăm (ha!). Sau ne supărăm … dar e de ajuns să ne arunce un zâmbet că ne și trece. Motiv pentru care glodiatorii ne consideră niște fraieri.

Dar să facem un apel la realitate, cea nemachiată, abia trezită de dimineață:

Să presupunem că te întorci din concediu și, obosit, treci de ultima benzinărie înainte de tarlalele nimănui și uiți să alimentezi. Rămâi la mila neprevăzutului, oarecum norocos, totuși, pentru că te-ai nimerit în aria de acoperire a tuturor rețelelor de telefonie mobilă. Suni un prieten.

Dacă e născut sub semnul unei zodii vâlvătaie va sări din pat, din pijama, va ocoli împrospătarea și machiajul, care ronțăie timp, și, îmbrățișând o cafea, ca vai de ea, lăsată în drum, se va prezenta la datorie.

Dacă e născut sub semnul unei zodii de glod își va savura cafeaua și croissant-ul în propria bucătărie, își va alege meticulos ținuta, va scoate din sertar una din măștile săptămânii, o va șterge de praf, o va lustrui, o va machia cu atenție, să reflecte generozitate și calm și va demara, în sfârșit grăbit, spre locul în care te simți deja pierdut. Dacă pe drum va întâlni loialitatea unui ins vâlvătaie, o va împinge, fără scrupule, în primul șanț, convingându-se că își ferește prietenul de produse de proastă calitate.

După cum se vede, nu ai de ce să te lamentezi, prieteniile sunt exact acolo unde ar trebui să fie, doar inimile le sunt plasate la distanță de ceva centimetri, glodul trăgând în jos.

Vivat criogenia! Să dăm drumul, în ciuda lor, focului de artificii!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.