Amor de serie, leat 2019

(Photo from freakingnews.com)

Pisi și Iubi s-au cunoscut pe rețelele de socializare. S-au căsătorit pentru că voiau să-și cunoască prietenii de pe Facebook. Nunta i-a umplut de like-uri, meniul a fost copiat și de alții. Cu banii de dar strânși au plecat în Dubai. Aveau slujbe destul de modeste, pentru ei chiar era o ocazie! Au închiriat o casă la marginea orașului, gata mobilată, viața părea să le ia o turnură optimistă, poate și de la motivaționalele care izbeau eterul dis de dimineață. Aveau bani de internet, de telefon, două mese pe lună la restaurant, fotografiile curtând fericirea de rețea, trăiau binișor, fără a se ridiculiza în prea multe surprize. Citatele celebre le-au dat ideea cu plantarea pomului fructifer. Lăsau astfel ceva în urmă, căci nu-și puneau ei prea mari speranțe în a cumpăra o casă, de zidit nici nu se punea problema, urmaseră niște facultăți, pregăteau masterate, își făcuseră planuri să împrumute de la bănci doar ca să călătorească. Erau moderni, deschiși la minte, ușori la suflet. Au cumpărat un prun, de la piața de duminică, un fermier aducea o dată la două săptămâni lăstari altoiți. N-a fost să fie, soarta i-a pricopsit cu un corcoduș. Niciunul dintre ei nu se dădea în vânt după corcodușe așa că l-au lăsat în plata Domnului. Până la divorț. Au divorțat pentru că mai erau și alți oameni frumoși care le atrăseseră atenția pe Facebook și nu vedeau de ce tocmai ei ar fi trebuit să piardă timpul când lumea nu se codea de schimbare. Părinții răbdaseră zeci de ani în căsnicii plictisitoare, vremurile însă se grăbeau, nimeni nu se mai mulțumea cu fericire la linguriță, oamenii își puneau piedică în cursa spre lozul cel mare. Niciodată viața nu s-a simțit mai jignită, redusă la o linie de alba-neagra. Pentru că nu aveau altceva de împărțit s-au certat de la corcoduș. S-au luptat în instanță pentru dreptul de a culege corcodușele, apoi pentru partajare la paritate. Casă nu aveau, copii nu aveau, dar era o chestie de principiu să nu lase în urmă fructul unei relații care le desăvârșise sufletele minunate.

Culegeau în armonie corcodușele, împărtășindu-și mici secrete din noile relații, marele secrete fiind deja devoalate pe rețelele de succes. După ce terminau culesul, pentru că tot nu se simțeau ispitiți de corcodușe, dăruiau fructele unei familii cu opt copii, din vecinătate. Fotografiile atrăgeau mii de comentarii pozitive, care le satisfăceau și cele mai rutinate exigențe.

Amândoi își mutaseră noile iubiri la bloc. Pisi se lăuda cu un lămâi de balcon, Iubi cu o tufă de ardei iuți. Soarta putea să stea liniștită, n-o mai punea nimeni la îngrășat.


Un gând despre “Amor de serie, leat 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.