Interferențe matrimoniale

(Photo from writegame.blogpost.com)

Când ceasul din turla bisericii adventiste a bătut miezul nopții, gărgărițele au declarat deschise lucrările Congresului Mondial și Extraordinar al Buburuzelor, ținut în cimitirul ortodox aflat doar la câteva zeci de metri distanță. Aleseseră eternitatea pentru că mai era un loc cu multă verdeață, cu sortimente de floră pe alese, iar sufletele adormiților dădeau rar pe acasă, ocupate cu mântuirea, pe unde se putea, munca lor ajunsese să fie destul de prost plătită deoarece se crease deja un haos între cerere și ofertă. Gărgărițele erau nemulțumite și ele de direcția în care se aventura civilizația, răbdaseră, cu cunoscuta lor modestie, dar le cam ajunsese până la punct, obrăznicia humanoizilor le costase ceva alunițe, cu aripi cu tot.

Gărgărițele au votat, în unanimitate, așteptându-le și pe cele cărora li se făcuse rău după ce se îmbuibaseră cu delicatese fără pesticide, să nu mai presteze servicii matrimoniale în folosul humanoizilor. Nu aveau să mai consume timp și efort pentru a le găsi aleșii/alesele, ci aveau să aleagă, la întâmplare, soluții mult mai ieftine, rezultatele oricum nu mai contau. Oamenii nu mai aveau răbdare unii cu alții, nu mai credeau în iubire, renunțaseră la orice formă de risipă de energie emoțională, se lăsau la mâna aplicațiilor de pe telefoanele mobile, după câțiva ani oricum aveau să divorțeze, dacă apucau cumva să se căsătorească, din cele mai trăsnite și neașteptate motive … Lumea se pretindea inteligentă, gărgărițele ajunseseră să se simtă ultimele proaste. Naiv însemna cam același lucru. Până și cuvintele pretindeau să fie cu totul și cu totul altceva …

Gărgărițele prestatoare de servicii bazate pe algoritmi și intuiție renunțau astfel la drumurile lungi, consolate doar de sudoare, alegând să alerge ispita doar prin propriile budoare. La gândul iubirii oamenii dădeau din colț în colț. Chiar și aceia care mai sfârșeau prin biserici aveau deja o carte de vizită avocățească în buzunar. În concluzie: humanoizii nici nu aveau să bage de seamă! Purtau, cu mândrie, ochelari de cal care difuzau doar subiecte de drame, apoi acuzau gărgărițele de incompetență și manifestări de ghinion. Bietele creaturi ajunseseră să fie fluierate ca pe stadioane, după aplicarea noilor directive măcar aveau să-și merite insultele și blestemul, până și Dumnezeu le încâlcise mult prea devreme ghemul. S-a întâmplat însă ca tocmai răzbunarea să le fie aurită. În ciuda proastelor alegeri lumea părea să fie cu adevărat fericită, humanoizii ajunseseră să-și asume identități de fluturi: studiau puțină botanică după care se întorceau în alte începuturi. Gărgărițele au devenit brusc obeze în urma alegerilor căilor greșite, mult mai scurte, numai vulturii se mai închinau religiei de munte.

Dintr-un coț de rai, Dumnezeu studia prin ochean nu oamenii, nici gărgărițele, ci Iubirea. Năzdrăvana își făcuse un plan!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.