Supărări cu uși batante și câini

(Picture from thesquishymonster.com)

Refuz să-i numesc câini vagabonzi, imaginea flămândoidă ar stoarce lacrimi din ochii tuturor copiilor și ai gospodinelor care acceptă explicații doar în varianta Disney. Potăile astea erau o ceată de golani care ocupaseră toată strada. Nu te mai puteai bucura de un pic de plimbare, nici vorbă de alergat, iar de stat la bârfă stăteai pe barba ta. Dacă te lovea altruismul și le aruncai ceva resturi de la cină, îți sfâșiau cea mai elegantă pereche de pantaloni, rochii nu mai purtau nici cele mai ardente susținătoare. Se purta linia cloșată, ridicată deasupra genunchilor, iar urmele de colți nu se potriveau cu fibra de mătase.

Când m-au atacat, chiar după ce încercasem tot felul de tehnici yoghine pacifiste, mi-au distrus tivul perechii mele preferate, rânjind vulgar, cu un ghem de ațișoare prinse de dinți, etalat precum un trofeu de obsedantă vânătoare. Nu camerele de supraveghere instalate de Primărie m-au oprit să le fotoșopez fericirea de pe buze, ci faptul că investisem destul de mult într-o frumusețe de pereche de săndăluțe, cu curelușe fine și catarame înflorate pe glezne.

Pentru că abandonasem confruntarea mi-au ros poarta, savurând egoist până și cei câțiva cari iubitori de bătrânețe nimeriți pe acolo. Am chemat Poliția, Grădina Zoologică nu oferea cazare decât speciilor pe cale de dispariție. În plus, lătratul bezmetic ar fi încărcat facturile datorate psihologilor, psihiatrilor și femeilor de serviciu. Polițiștii au întocmit un proces verbal doar pentru că altfel nu ar fi putut justifica consumul de benzină. Pentru securitatea personală mi-au recomandat servicii speciale. Deparazitare, antirabice, dresură personalizată. Cu banii ăștia mai bine plecam în vacanță sau făceam un schimb de locuință.

Am ales să vorbesc mai întâi cu duduia de la agenția de turism.

– Aveți și destinații fără câini?

– Cu pisici.

– Negre?

– Blânde.

– Sigur zgârie rău!

– Cu papagali?

– Doamne ferește! N-ați văzut ce au făcut zburătoarele din filmul lui Hitchcock?!

– Insecte? Sunt mici, unele de-a dreptul invizibile.

– Sunt alergică la păianjeni! Bănuiesc că flora atrage insectele … a mai rămas ceva de oferit?

– O insulă cu vulcani. Lava curmă orice intenție de longivitate!

– Adio Albe cu spume la gură, bun venit Cenușăreasa! Nu tu lătrat de câini, nu tu pișcături de țânțari, doar vară fierbinte și miros de ars …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.