Antichități de grădină

(Pinterest)

M-a trezit o simulare de orăcăit. Nu era alarma ceasului. Părea să fie cealaltă, alarma pentru dioxid de carbon. Am alergat mai mult împiedicându-mă în mahmureala cămășii de noapte, probabil uitasem un ochi de aragaz deschis. Din fericire nu era așa, nu eram nălucă, ci 60% apă vie. Sunetele păreau să vină din grădină, o repetitivitate bolnavă, guturai sau gripă. Am deschis ușa de la bucătărie, un bărbat trecut demult de vârsta copilăriei chinuia un detector de metale. După zgomot eram gata să cred că timp de zece ani mi-am băut cafeaua în compania tezaurului României.

– Chiar dacă descoperiți cloșca cu puii, fiind pe proprietatea mea recompensa îmi aparține.

– Nu vreau decât să ajung acasă! La dracu’, la lacu’, oriunde numai nu aici! Zornăiala asta mă înnebunește! Nici măcar nu știu cum de am ajuns aici, spuneți că e proprietatea dumneavoastră?

– După cum vedeți vă aflați în grădina casei mele … și nu v-am invitat!

– Ha! Sunt nevăzător, cucoană, prietenul meu, aici de față, mă ajută să ajung în siguranță înapoi acasă, doar că azi parcă a înnebunit, mă învârte în jurul unor ifose de senzori sau ce dracu’ s-a mai aciuat pe aici! Ce sunt de fapt, bombe cu confetti?

– Îmi cer scuze, am crezut că sunteți un alt nebun în căutare de cămașă … Tot nu înțeleg de ce nu folosiți un baston din acela alb, ca toată lumea, nu păreți să vă simțiți în apele dumneavoastră cu un detector de metale? Mai ales că v-am auzit plângându-vă că nu vă place gălăgia …

– Detector de metale? Doamne, Dumnezeule, am luat jucăria copilului! Bineînțeles că am un baston din acelea ca toată lumea … ca toată lumea nevăzătoare!

– Hahaha … Nu-mi mai cer scuze, pentru că situația în sine e de un comic greu de măturat sub preș. Ați prefera o cafea, în schimb?

– Aș prefera s-o beau la mine acasă, dar, mă rog, până-l sun pe fiu-meu să-și facă drum să mă ridice și să mă livreze în propria curte o să mă mulțumesc cu ce conversație e disponibilă.

Omul era de o aroganță revoltătoare. Aproape că îmi părea rău că nu aveam deficiențe de auz.

Nu am pus la inimă pentru că eram mult mai curioasă să aflu ce se ascundea sub gazonul impecabil întreținut. M-am înarmat cu o săpăligă și am trecut la atac. Capace de sticle de bere!!! Și eu care crezusem că Iubi învățase să ducă gunoiul la coș …

– Ei, ce-ați găsit?

– Capace! De la prea multă bere … dar cum de v-ați dat seama că m-am pus pe căutat, parcă ați spus că sunteți nevăzător?

Abia atunci am aruncat o privire spre cămașa de noapte, un nimic aproape transparent …

– Liniștiți-vă, nu văd. Ați coborât dezbrăcată?

– Ce nesimțit!

– Hahaha! Glumeam, nu văd dar aud … și simt mișcarea. V-aș cere de nevastă dar am deja una care mă așteaptă acasă.

– Lena? Cine e individul ăsta?

– Ce cauți acasă la ora asta, te-au concediat?

– Ai un amant?

– Nu, dragă, domnul, aici de față, ți-a răscolit un pic capacele de bere îngropate în grădină. Avem și coș de gunoi, știai, nu-i așa?

– Căutam o comoară …

– Vorbim în dodii sau e vorba despre cu totul altceva aici?

– Tocmai ce o ceream pe frumoasa domnișoară de nevastă, deși nu știu dacă mi-a mai rămas destul timp până să mi se aprobe bigamia …

– Ai de gând să te măriți cu nebunul ăsta?

– Având în vedere că tu nu pari să fii interesat aș putea să consider …

– Cum, nici măcar nu ai cerut-o de nevastă?

Jumătate de oră s-au înjurat fără motiv, după care, înarmați cu câte o bere, s-au mutat într-o discuție despre fotbal în hamacurile din grădină.

Cândva, într-un viitor îndeajuns de îndepărtat, niște copii vor dezgropa ‘comoara’ din grădină și se vor minuna de alegerile strămoșilor lor, care probabil că umblau cu buricele degetelor sfârtecate doar pentru că fuseseră nevoiți să numere câteva monezi …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.