Despre viață și mai nimic

(Serghei Bubka)

Viața și visul ei sunt ca o probă de săritură cu prăjina în fața unui stadion plin ochi, la ce campionat vrei tu: comunal, județean, național, european, mondial. Te-ai antrenat și te-ai tot antrenat, ești plin de vânătăi și mațele ți-s goale, dar tot ce-ți dorești e să treci peste ștachetă fără a-i da șansa de a te apuca cu dinții.

Din tribune vuvuzesc draci împielițați, tartorele stă relaxat la cea oficială. Ai lui Dumnezeu sunt puțini, nu se arată. Cei la vedere reîmprospătează suflul zgurii. Dracii râd cu ghinionul pe buze, dacă-i privești s-ar putea să te apuci singur de ștachetă și să-ți dai drumul în gol. Ce mai contează … Doi găligani îți fac cu ochiul de la pupitrul arbitrilor. Dacă te debarasezi de sufletul bolnav deja de nervi primești la schimb o medalie și un bilet spre Fericire. Dus și întors, dar nu ai timp să te încurci în amănunte. Poți să mori ca tine sau poți să mori cu ei de gât. Abia așteaptă să le spui că atârnă ai naibii de greu.

Dumnezeu tace. Până și în capul tău tot singur ești! Poți să alegi, viața nu e gri, are culoare.

Viața e ca o săritură cu prăjina, poți să aterizezi în mijlocul unei mulțimi care să te adore sau poți să cazi de unul singur, poți să alegi să rămâi un nebun idealist sau să optezi pentru un educat pragmatic. Singurul drum care te iubește e cel spre școală.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.