Ieri un înger

(Image from onewed.com)

Ieri un înger mi s-a scurs din sânge până în lacrimă. Mereu și mereu am tras după mine aceeași greșeală, crezând că am dreptul, pentru că era curată, pentru că e cuminte, pentru că știe să se prezinte. E bine, dar e binele meu, izvorât din propriu-mi adevăr, dar care se adaugă nefiresc egoismului. Nefiresc pentru că provoacă viitorul, zgâlțâind grăbit clepsidra, fără niciun respect pentru nevoia de odihnă a nisipului.

Cele mai multe dintre iubiri, dacă nu toate, se nasc pe temelia unei alte iubiri, una care putrezește, care se macină, care nu mai folosește nimănui. Timpul cere însă răbdare, pentru curățenia clinică. Dar noi ne minimalizăm singuri șansele, fugăriți de scăparea de sub control a propriilor trăiri. De aici suferințe și durere. De aici ura pentru cealaltă femeie, bărbații nu s-ar da în lături să iasă la o bere cu celălalt bărbat. Unele iubiri au tot dreptul să se întâmple, unele însă se închid în niște oaze, înșelătoare pentru ochii deja mutilați de deșert.

De ce dragostea mea trebuie să fie mai importantă și mai nobilă decât a ei? Pentru că mă calcă în picioare și doare? De ce fericirea mea nu are răbdare și cu a ei? Pentru că vremurile și calculele evoluției nu-mi permit să țin prea mult ocupată linia de așteptare? Ard precum domnul Eminescu, am uitat să îndur precum mult mai blândul și reținutul domn Goethe. Ocolesc terenul minat al tragediilor grecești și ispita, nu lipsită de argumente, a erorilor Shakespeare-iene.

De ce dragostea mea crede că e mai bună decât a ei? Mă rog să adorm pe un gând cuminte.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.