Potop

Trei zile a plouat cu prostie. Prostie curată, fără regrete, iar Pământul a înflorit. Au curs puhoaie, dar atingerea le era caldă, nemiluita nu a speriat pe nimeni. Oamenii s-au bălăcit pe săturate, i-au adunat gustul proaspăt în oale și ligheane, au cules flori atinse de minune și și-au împodobit cu ele casele. A plouat cu prostie albă, albastră, galbenă, roșie, portocalie, curcubeiele se întreceau în frumusețe și măreție. Fericirea dănțuia în pielea goală, scăpată din zăgazul de azil al norilor. Pentru prima oară pe Pământ s-a auzit glasul pur, neîntinat al Păcii. Nopțile nu se mai puteau odihni de la atâta culoare, nimeni nu mai avea nevoie de vise.

Dumnezeu privea îngândurat.

-Nu mă așteptam să-i duci spre distrugere fără să le mai arăți măcar câtorva calea de scăpare. Pur și simplu mi-ai netezit planurile! Sunt ca și ai mei. De ce?

Diavolul zâmbea din colțul gurii, dar pentru prima oară părea că rânjetul i se imersase într-o ușoară nuanță de tristețe.

-Le-am dat suflet, le-am dat minte, am vrut să simtă ce simt eu, am vrut să-i fac și pe ei Dumnezei. Cu puțin efort. Nu așteptam cine știe ce sacrificii … Și totuși … cu cât se apropiau mai mult de mine cu atât își doreau mai mult să fie ca tine. Degeaba te bucuri crezând că vor trece de partea ta, ei nu mai aparțin nimănui, ei nu mai pot face diferența.

-O să ne plictisim. Sunt sigur că ai pus deja la cale o altă Creație!

-Știi ce, m-am gândit să ne luăm concediu pentru o vreme, să ne amestecăm un pic cu fericirea lor, cât încă se mai ține pe picioare.

-Ne vor devora, Doamne! Doamne!!!


Un gând despre “Potop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.