Galanterie de tinichea

(Image from http://www.24urban.com)

De ce nu se mai obosesc bărbații erei telefoanelor mobile să facă curte cum se cuvine unei femei? Unul dintre răspunsuri ar fi orgoliul, un orgoliu care s-a făcut băiat mare, a crescut odată cu pretențiile financiare (singurul care s-a maturizat). Prima dată mi-a venit să le spun pretenții la cunoaștere, dar și de aia ne folosim tot ca să facem bani. Monstrul de sub pat, scheletul din dulap, pușcheaua de pe limbă, piticul de pe creier sunt doar alter-ego-uri ale aceleiași muze (muză doar pentru cel care nu se amuză, de regulă poetul) – teama de a nu fi refuzat. Mă simt îndreptățită să comentez, să fiu eu sănătoasă de câte ori am fost respinsă, verde-n față!

Ca să-și mascheze stângăcia, Feții-Frumoși, dar și zmeii, de azi vin în întâmpinare cu tot felul de glume cu dublu înțeles, care ar ofensa până și o buburuză surdă. Să stai tu toată ziua sprijinit în coate pe Facebook, colț în colț cu Google, cu acces nelimitat și gratuit la proză, poezie, glume clasice, elegante și atent selectate, și să treci prin desișul ăsta de informație ca Vodă prin lobodă, mulțumindu-te să smulgi niște trandafiri cu plămânii chinuiți de noxe de pe stratul din fața Primăriei și să te prezinți ca fiind tu Acela, Idealul, Specialul, asta da problemă de trigonometrie! Mai degrabă, și în păcat, Proverbialul!

Femeile trebuie atacate cu chestiuni serioase și nu e de mirare că sfârșești iar în lacrimi, cu batista de adio trasă de sub nas, taman când te-a lovit guturaiul.

De-aia nu e bine să te joci cu sănătatea mentală a vrăjitoarelor astea, ele au inventat răzbunarea prin karmă, care te priponește în lanțurile spaimei de care te-ai tot ferit, te-ai ferit până v-ați logodit! Bineînțeles că-ți pică mănușă să dai vina pe toate exponentele genului complementar, doar n-ai să lași impresia că strategia ta e cea care lasă de dorit!

Cel mai simplu ar fi să te porți așa cum te crezi, inteligent, dând și logicii ceva de mâncare. Poți porni de la premiza că femeile sunt la fel de nevinovate, chiar dacă prietenii îți recită tot felul de sentințe. Nu le tăvăli în mâzgâleala care ți-a pus, în defensivă, stăpânire pe minți. Probabil că, doar citind, ai și sărit deja în sus, de un metru, gata să-ți aperi preconcepțiile misogino-genetice, doar ți-au spus ție Jorj, Jean și Jul că cutărica e și așa, și altfel, recomandându-ți să nu fii tocmai tu acela luat de prost. Din păcate, dacă nu te-a luat nimeni până acum s-ar părea că ai șanse, să fii, iar singura recomandare de care ai nevoie e să gândești cu capul tău. Sau poți continua să dormi noaptea liniștit, învelit cu părerile lui Jorj, Jean sau Jul. Mai există și posibilitatea să te fi obișnuit să trăiești doar din încercări, fără eseu, fără ratări din lovituri de pedeapsă. Dacă asta e starea ta de revoluție îți poți vedea liniștit de treabă, pentru tine femeile se vor preface cu mare plăcere în scorpiile care i-au înspăimântat pe Jorj, Jean și Jul.

De ce își doresc cu așa ardoare bărbații să fie întotdeauna și cu orice preț victorioși, transformând jocurile iubirii în câmp de luptă?

Cred că li se trage de la mărul care le-a stat în gât. Au pierdut casă și masă la restaurant de lux gratuite, iar de atunci sunt obligați să tot plătească.

Ce zice Eva? Ea s-a apucat să facă din mere marmeladă, ca să alunece mai ușor … și e normal să faci diabet, dacă te arunci să dai pe gât tot borcanul, dintr-o dată …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.