Acra capră a vecinului

(Image from http://www.explorepahistory.com)

Domnul Corneliu Retegan  trânti telefonul de speteaza canapelei, idiotul de Mureșan îl refuza din nou! Și pe el și un vin de colecție, adus din Franța de niște foști camarazi de armată cărora le fusese de ajutor în niște litigii economice. Șerban Mureșan îi era cel mai bun prieten, îi fusese mai bine zis până cu câteva minute în urmă. Îl refuza pentru a optsprezecea oară! Își notase pe hârtie: pentru că trebuia să-și ducă nevasta, cu mașina, la cumpărături!!! De ce dracu’ nu angaja un șofer, era de neînțeles, doar se tăvăleau în bani?! Când mumă-sa, o nație de muiere mult mai a dracului decât scorpia lui Ștefan, tot un drept, i-a spus că nu mai avea ce căuta acasă și pe lista moștenitorilor dacă nu se prezenta cu diploma de absolvire a Facultății de Drept o înjurase. O înjurase și atunci, o înjura și acum, zgripțuroaica avusese însă dreptate să se țină de capul lui. Se trăgea din boieri vechi și cărpănoși, nu-și dădeau banii pe prostii, și nici pe proști. Șerban avusese un destin asemănător. Ce chefuri, ce femei! Nevestele îi părăsiseră luând și copiii cu ele, de la unul un băiat, de la celălalt o fată, și ceva bani, dar fusese de unde, n-au lăsat în urmă mare supărare.

O vreme toate le-au mers din plin, până când idiotul s-a îndrăgostit de o colegă de barou, tânără și nepricepută în ale profesiei, dar cu multe alte calități care să facă până și Sfinxul să închidă ochii. De ce a trebuit însă s-o ia de nevastă? Nu înțelegea și pace. Îl făcea fericit, prostul zâmbea cu gura până la urechi, povestind fără să obosească despre veverița lui, privind-o precum boul ziua de lucru, mărșăluind în urma ei, gata să strângă orice îi pica din buzunare. Un tâmpit!

Domnul Corneliu Retegan abia ce împlinise 100 de kilograme, nu de poftă, ci de ciudă. O lucrătură a intestinelor îl făcu să caute din priviri ușa băii, dar se răzgândi, se debarasă de povara în stare gazoasă deschizând totuși fereastra, deși nu mai exista niciun motiv de jenă. Nevastă-sa îl părăsise înainte de a spăla geamurile, așa că fusese nevoit să angajeze pe cineva aproape imediat, cineva care să deretice, să gătească și să-și țină gura. O auzea totuși bodogănind câteodată, când petele de bere sau de vin nu ieșeau la spălat.

Din când în când aducea câte o femeie, dar ca să fie sincer cu el însuși toate stăteau cu ochii pe ceas și pe portofel, și uite așa ajunsese să tânjească după una ca nevasta lui Mureșan. Încurajat de o lipsă de scrupule moștenită din familie, a început s-o curteze. Pe bărbatu-său îl știa bine, ca pe propria-i copilărie, un pămpălău! Doar că putoarea l-a refuzat categoric, ba a ținut morțiș să-l vadă pus la punct așa că i l-a trimis pe Șerban pe cap. S-a enervat atât de tare încât a tăcut mâlc și l-a îmbătat ca porcul, după care l-a tras de limbă despre cum și în ce fel mergeau mărunțișurile conjugale. Apoi l-a dus acasă, l-a predat cu o mână de scuze și un pic de respect nevesti-sii, promițând să se țină la distanță până i se mai limpezeau mințile. Curviștina avusese tupeul să-i recomande un psiholog. Ha! Păi mai psiholog ca el nu era nici Papa, iar ăla avea experiență de confesionar!

De a doua zi nu a mai ieșit din casă, și-a făcut un nou cont de Facebook, una proaspătă și aventuroasă Ofelia Mărgescu, blândă ca un câine de dormitor, frumoasă ca reclama la concediul topless. Șerban Mureșan a rezistat stoic, vreo două luni, după care i s-a urcat la cap. Șerban Mureșan se îndrăgosti lulea de Corneliu Retegan. Ofelia Mărgescu a dispărut fără urmă după ce și-a îndeplinit misiunea, iar când prietenul a venit să i se mărturisească a avut amabilitatea să roșească, admițând că și el fusese amăgit de aceeași Fată Morgană. Poate bărbatu-său o prinsese asupra faptului …

Decis să-și mai încerce încă o dată șansele cu nevasta prostului de Mureșan, acum că sentimentele dintre ei se congelaseră și nu se prevestea niciun fel de încălzire globală, o căută la birou. O găsi în brațele unuia de la minister, iar după un schimb, de nereprodus, de politețuri el, martirul blestemat să fie pentru totdeauna martorul fericirii altora, și-a pierdut jumătate dintre clienți. Șerban a pierdut aproape totul la procesul de partaj și s-a mutat la el. Acum cel puțin sunt la fel de nefericiți și se pot îmbăta liniștiți, zilnic, ca porcii, nici dracu’ nu le mai poartă de grijă!


Un gând despre “Acra capră a vecinului

  1. Dacă aș avea unde aș da (a câta oară?!) un 10 (zece) pentru naturalețea sprințară a verbului Lilianei Horbovi Widocks. Nu-mi place să exagerez, nu-mi place să fiu categoric, dar sincer cred că scriitura (stilul, arta scriitoricească) Lilianei Horbovi Widocks nu are egal în literatura românească.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.