Dezîndrăgosteala suspinului spășit (16.08.2015)

(Picture from favim.com)

M-am îndrăgostit de el de vreo șase ori. Nici acum nu pot să-mi dau seama cum poți să te îndrăgostești atât de ușor de cineva de care abia te-ai dezîndrăgostit! Dar pentru proști toate excepțiile devin reguli …

Când mi-a căzut cu tronc prima dată se plimba pe uliță, fără griji, cu o floare la ureche. Ce bărbat binecuvântat cu pectorali largi și zâmbet de Adonis, cu mâinile pierdute în buzunarele pantalonilor, umblă cu deochiatul și flori la urechi?

 Seară de seară trăgeam după mine șezlongul la poartă și așteptam să-mi treacă. Când s-a scuturat de nepăsare și mi-a aruncat floarea în poală, eram deja îndrăgostită de el, undeva pe la 88.5%. M-am dezîndrăgostit însă a doua zi, când l-am văzut aplecându-se peste gardul vecinei, ca să-i îndese un boboc de trandafiri între sâni. Nu am mai ieșit cu șezlongul la poartă.

După o vreme a început să fluiere. Mi-am tăiat degetul, din greșeală, la bucătărie, prefăcându-mă că nu-l auzeam. Când am început să simt dragostea pe la 77%, mi-a spus că mă cam împlinisem de când ședeam cât era ziulica de vioaie pe taburet. Un nesimțit! M-am dezîndrăgostit imediat.

Mi-am prins cu magneți un post-it, de ușa frigiderului: „Dragostea e un fel de mâncare”, dacă nici citatele cu tâlc nu mă ajutau să-mi văd de siluetă, atunci nu știu ce altceva mai era de făcut! Am trecut, cu gânduri de răzbunare cu tot, la frunze de salată și apă plată. Ați observat ce sete ți se face după câteva foi de salată? Nici ele nu ne iubesc cine știe ce, se lasă cu greu seduse de chemarea acidului gastric.

Într-o astfel de deșertăciune sufletească am pus la cale un program mai amănunțit de rehidratare, la barul de la colțul străzii. Era acolo. Invadase cu bocancii lui cu talpă de cauciuc, pe lângă spațiul meu personal, și pe cel galactic, și pe cel virtual. Sprijinea o masă plină de golani, frecându-și încântat gleznele pe sub masă, una de cealaltă. Nu purta șosete. Mă strângea sutienul ceva de speriat! Criza de nervi mă reîndrăgostise subit, în proporție de 99.3%. Nu mai puteam continua așa! I-am făcut semn să ieșim la o țigară. Mi-a aruncat o ocheadă de neîncredere, îndreptând un semn obscen înspre propriu-mi inelar. Să fiu a Mumei Pădurii, uitasem că mai eram un pic măritată! Un pic pentru că amânasem să semnez actele, vreo șapte ani …

De data aceea m-am dezîndrăgostit de el din vina mea. M-am autopedepsit purtând doar fuste roșii și gânduri desfrânate, aruncându-mă la mila satului. Nici nu apucasem să mă despart de luna plină când s-a prezentat la poartă. Purta un lănțișor de aur la gât, cu un medalion în formă de inimioară, una frântă în două, dar din care purta doar jumătate. M-am îndrăgostit înciudat, din gelozie. Până să apuc să aflu unde lăsase cealaltă jumătate, mai flendurită, m-am dezîndrăgostit însă, purtându-mi de grijă, suferisem destul.

Am încetat să mai am așteptări, oricum mă dezîndrăgosteam până la prima brumă. Dădea gripa în el, dar evita să poarte batistă. M-a păcălit totuși și a cincea oară, i-am oferit șervețele de hârtie, impregnate cu aloe vera, de frică să nu-mi strănute pe demnitatea celibatară. M-a prins de mână și m-a tras pe o uliță lăturalnică, să nu ne vadă cumva maică-sa, de la geam. M-am dezîndrăgostit pudic, îmi întinsese fardul de ochi pe toată fața si am ieșit cumplit în selfie-ul de după.

A trecut de atunci un an și simt cum îndrăgostirile îmi dau târcoale, dezghiocând prăjiturele chinezești cu răvașe. “Nicio veste despre mine”. Nu arunc cochiliile de frica blestemului creierului de maimuță. Măi dezîndrăgosteală, abdicăm?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.