Comestibilitatea lui a ști

(Google search)

Curiozitatea e o abundență de vagoane, o garnitură de tren ușor de silabisit, care-și anunță plecarea de pe peronul gării care încă ne mai desparte de sfârșitul zilei de azi.

Curiozitatea mea se înfricoșase la gândul blestemului și celei mai nesemnificative întârzieri. Se punea uneori în mișcare fără a aștepta fluierul impiegatului, ghicindu-i gestul din ridicarea dumirită a privirii, cântărind parcă dacă să dea peste cap prognozele aducătoare de gânduri fără semnal de alarmă.

Curiozitatea lui era un amărât de tren personal, legănându-și coapsele dezise de trecerea timpului, măsurând viața la pas domolit, schimbând priviri doar pe deasupra zâmbetelor pregătite să treacă cu vederea orice pui de așteptare. Politicos cu ceasul gării și cu miopia călătorilor neconvinși de destinație, se îngrijea până și de tăcerea lacrimilor strivite pe sub pleoape.

Curiozitatea mea de-abia aștepta să ajungă acasă. Curiozitatea lui arăta bunăvoință tuturor copiilor de lipsuri cuminți, care-și căutau micile bucurii luând la rând vagoanele, ademenindu-le cu biscuiți și sucuri cu arome de fructe, niciodată naturale. Ridiculiza evaluarea la bani mărunți a timpului, îi căuta conversația, în timp ce, adâncită în aducerea planurilor la zi, acceptam, resemnată, și telegrame. Avea întotdeauna  un aspect neîngrijit, de școlar care a cedat rugăminților cernelii.

Timpul a îmbătrânit, concepându-și singur propria noțiune de înțelepciune. Noi îl lăsăm deseori nemâncat, prea fragili ca să ne cuprindem în toate. Ne fărâmițăm în aroganțe suferinde de mistic și de prostie.


Un gând despre “Comestibilitatea lui a ști

  1. Este atât de neobișnuită (de… curioasă, de ciudată, surprinzătoare) această răsucire pe toate fețele a curiozității doritorului de cunoaștere! Este încă o dovadă a nelimitatelor posibilități ale scriitoarei L. Widocks de a aborda orice temă din vasta geografie a minții omenești.
    Frumusețea frazelor din scrierile doamnei L. Widocks este neîndoielnic rodul unui rarisim talent înnăscut. Profunzimea și meticulozitatea (tuturor) analizelor făcute adesea de scriitoare ar putea fi explicate prin calitățile ce i-au fost necesare pentru a urma studii inginerești la Politehnica din București.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.