Draperii pe soare

(garaa101.deviantart.com)

Pe lume există oameni și … pretenții. Pretențiile nici măcar nu mai încearcă să pară oameni, înmagazinează dovezi de primăvară, privând narcisa de narcisism și de alte abracadabrante fantezii. Poartă ochelari pe care rulează doar propria lor durere de spate, înșală realitatea pentru a se putea folosi nestingherite de bunurile ei. Înșală chiar și pentru cele gratuite, pentru că le dau ocazia de a-și afișa și lăuda strategia.

Universul, Dumnezeu, Viața ne stropesc cu Lumină, e parte din rețeta aluatului primordial. Dospim înainte de a lua Cuvântul. Unii, odată văzuți cu silabele în traistă, încearcă să pună stăpânire pe suflet, pe patimă, pe onoare. Ca să nu împartă cu nimeni, încep să se hrănească cu propria Lumină. Privesc spre Pământul aflat la ale lor picioare, nederanjați de lăsarea Întunericului. Întunericul e confortabil, ascunde intenții, păcate, lasă loc de iluzii. De Cer rămân atârnate doar presupuneri. Întunericul nu ține însă de foame. Lihniții sunt obligați să caute și să se hrănească cu Lumina altora. Ca niște Luni. Sorii administrează Lumina, îmbrăcându-i și pe alții. Luna e rece, misterioasă, stăpână pe umbre. Dar moare de plictiseală.

Zilnic mă văd nevoită să îmi cer scuze: pentru risipa de Lumină, pentru răbdarea de a asculta pretențiile de altă întrebare, pentru minutele lăsate să fermenteze în discursul exacerbat al aroganței. Îmi cer scuze pentru gestionarea lamentabilă a generozității, a imparțialității, a empatiei, a credinței în Bine, a moralității. Îmi cer scuze mie, focului din mine, speranței, adevărului. Îmi cer scuze pentru că nu am învățat să ocolesc lașitatea, frauda, manipularea. Îmi cer scuze pentru că e mai sănătos decât să mă învoiesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.