Solduri

(Image from http://www.ebay.com)

Douăzeci de ani de salată și cartofi copți, îmbrăcăminte din lichidări și stocuri prăfuite, coafură și manichiură experimentată la domiciliu și apă de toaletă cu miros de săpun. Două genți pentru două decade, peticite și răspeticite până nici eu nu le-am mai știut culoarea. Șase concedii pomană de la sindicat, mochetă pătată cu ulei, bonuri de cantină.

Am strâns ban cu ban, am strâns și din dinți, m-am luptat până la ultimul răcnet pentru dobândă visând la ziua de azi. Ziua în care să pot să-mi cumpăr și eu un bărbat de firmă, cu etichetă. Magazinele discriminatorii simt mirosul de proletariat de la o poștă. Am lucrat și duminica, pentru o rochie de stofă adevărată, pantofi de piele și un parfum franțuzesc. Cel mai puțin m-a costat taxi-ul.

La Magazinul Central lumea se călca pe picioare, se afișaseră deja reducerile de Crăciun. M-am adresat unei vânzătoare cu experiență, eram hotărâtă să evit orice formă de neînțelegere. Eram atât de aproape de a-mi îndeplini visul încât nu mă mai puteam opri din zâmbit, o fericire stranie îmi alerga pe toată fața.

-De pe ce planetă ați picat? Bărbații de firmă au fost scoși de la vânzare, nu mai au ce căuta nici pe podium, tot ce avem pe stoc e în conformitate cu realitatea și, spre norocul dumneavoastră, totul e la ofertă! Nici nu puteați nimeri mai bine, ofertele de Crăciun de anul ăsta sunt cu adevărat remarcabile, reduceri de preț de până la 70%!

-Ce fel de bărbați aveți la vânzare? am întrebat cu vocea tremurândă, visul meu se cocoțase pe singurul turn Babel din neomodernism și amenința cu sinuciderea.

-Grași, bețivi, nesimțiți, chei, costelivi, bărboși, escroci, afemeiați, cârtitori, puturoși, în diferite nuanțe. Dacă achiziționați doi beneficiați de o extra reducere de 10%, pentru trei 20%, de la cinci în sus reducere maximă și două seturi de așternuturi cu fibră de mătase cadou. Dacă renunțați la garanție primiți și câțiva sfioși.

Douăzeci de ani mi-am rupt fericirea de la gură, iar când în sfârșit mi-am făcut curaj să-i dau întâlnire m-a lăsat cu buzele umflate. Am găsit cu greu ieșirea de serviciu, consumatorii extenuau metoda datului din coate. Afară începuse să ningă. Decât să plâng mai bine să aleg între un brad și-un câine. Nici la raionul cu lătrături nu am avut mai mult noroc, până și exponatele din vitrină fuseseră rezervate, tehnologia schimbase fața cadourilor de la renunțarea la șosete. Mi-am cumpărat un molid, ce rost mai avea să fac mofturi? Am donat restul de bani unei clinici de dezintoxicare și reabilitare a ideii de caracter. Nu aștepta nimeni la coadă, nu aveau niciun fel de programări, dar nu mă simțeam în stare să le ciopârțesc și lor speranța.

O să mă mărit cu vecinul meu Spirache, are toate defectele de pe lume și mai e și pe gratis!

Am păstrat o sumă mică pentru nuntă, să aibă amărâtul ce bea. Dacă îmi cumpăram câine n-ar mai fi avut cine să-mi dea, măcar din când în când, câte o palmă și atunci la ce aș mai fi visat?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.