OAMENI PRIN CARE AM TRECUT

church

CĂLĂTORIE ÎNTR-O LUME IDIOATĂ – OAMENI PRIN CARE AM TRECUT

La Belle de toujours
S-a născut frumoasă, a trecut prin viaţă frumoasă, şi babă e tot cea mai frumoasă. Oficial nu-şi face operaţii estetice, că nu are nevoie, pe după casă, mai repară pe ici, pe colo, dar secretul e păstrat în arhivele securităţii. N-are prietene pentru că dispreţuieşte urâtele, dar are audienţă, de fapt ea nu există fără audienţă. E curvă, nu pentru că-i plac bărbaţii, ci pentru că întotdeauna va exista unul care va oferi mai mult şi ea ştie că merită. Tot ce atinge i se pare de aur şi se aşteaptă să calce pe covorul roşu la intrarea în rai, iar paparazii iadului să moară de ciudă că n-au prins exclusivitate. Aceasta e Maria bărbaţilor, căci înafara lor, nici dracul nu se mai împiedică de-un himen.

Fratele drept credincios
Deşi îi spun frate, el poate fi de toate sexele, are în buzunar recomandarea de la şeful direct. Are un citat din Biblie pregătit pentru fiecare secundă din zi. Totul se trage de la Dumnezeu şi de pomană, tot lui ne ducem. Dacă alţii plantează pomi, să se înscrie în răbojul planetar, el construieşte biserici, să vadă marţienii cine e şeful pe Pământ. Se manifestă şi sub alte forme, cea mai de marketing agresivă fiind gaşca de la moschee – cei care taie şi spânzură cu ochii pe Allah şi nevasta sub anteriu, să nu-i fure minţile Profetul şi s-o înscrie la cursuri de gheişă. Acesta este Dumnezeul femeilor, căci înafara lui, foamea e atee.

Înţeleptul
Înţeleptul nu e un bărbat bătrân, cum suntem tentaţi să credem. Şi nici măcar nu e adunător de pe drumuri. Căutători prin gunoaie suntem noi, înţeleptul le cataloghează. În timp ce noi ne umplem bagajele cu tot ce ne pică în mână şi credem că avem nevoie, el pleacă în vacanţă cu două rânduri de schimburi, periuţa de dinţi, o agendă cu adrese şi numere de telefon şi cel puţin 200 de cărţi, pictate pe bobul de neuron. Înţeleptul crede în iubire, deşi pretinde că n-a întâlnit-o niciodată. Dacă o vede pe stradă, face mare tam-tam, o invită la masă, c-o vede hămesită, o înfruptă din toate bunătăţurile şi apoi o plânge amar, când moare de indigestie. Înţeleptul e cel ce-a furat imaginea lui Dumnezeu, care poate chiar îl plagiază, ca să ascundă sufletul vândut diavolului.

Gospodina
Gospodina e furnica Cuvântului. Ea deretică silabe, virgule, semne de întrebare, sintaxe. Pune totul în ordine: gândurile la dungă, exhibiţiile în sertare, bâlbâiala în dulap. Toate miros a levănţică şi n-ar face dragoste c-o molie, nici moarte. Gospodina ţine visurile pedepsite în beci, când le prinde de coadă, de obicei foloseşte deodorant de interior ca să le ţină departe de casă. Gospodina e secretara lui Dumnezeu şi bănuiesc că i-a fost şi amantă, altfel nu se explică apariţia unora ca noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.